HAVTORN CHEESECAKE MED LAKRIDS

Knasende, lakridskrydret kiksebund, vidunderligt cremet havtornfyld og den smukkeste, spejlblanke og dejligt sure havtorngele på toppen. 

8 personer

Lakridskiksebund:

 

Kom kiksene i en frysepose, og knus dem til krummer med en kagerulle. Kom kiksekrummer, rålakridspulver og salt i en skål.

Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i kiksekrummerne. Fordel massen i en kagering/springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og tryk den godt sammen med fingrene. Kom kiksebunden i fryseren, mens du laver fyldet.

Havtornfyld:

  • 4 1/2 blade husblas
  • 120 ml havtornsaft (100 %)
  • 300 g flødeost naturel
  • 120 g flormelis
  • 300 ml piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand. Bring havtornsaft til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i havtornsaften. Lad saften køle af til håndvarm.  

Pisk flødeost og flormelis let og luftigt i en skål, og vend den håndvarme havtornsaft i. Pisk fløden til let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt i. Fordel ostefyldet i kiksebunden (efterlad knap 1/2 cm til gelé), og stil kagen i fryseren i ca. 2 timer.

Havtorngelé:

  • 1 blad husblas
  • 40 ml havtornsaft (100 %)
  • 40 g sukker

Udblød husblassen i koldt vand. Bring havtornsaft og sukker til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i havtornsaften. Lad saften køle af til håndvarm.

Skub forsigtigt kagen ud af kageringen, og hæld et tyndt lag havtorngelé ud på den. Stil kagen i køleskabet, til geléen har sat sig og kagen er tøet helt op. 

Pynt:

 

Pynt kagen med LAKRIDS BY BÜLOW BÆRRIES (SEA BUCKTHORN), chokoladestrå, stedmoderblomster og rålakridspulver lige inden servering.

TIP: Jeg bruger økologisk havtornsaft fra Høstet, Bornholm.

Tilføjer til kurv
{{currentItem.AddedQuantity}} produkt(er) tilføjet
{{currentItem.CartObject.Title}}
{{currentItem.CartObject.Description}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}} {{currentItem.CartObject.PricePerKilogram}}
Subtotal i kurv {{basket.FormattedProductsTotal}}
Gå til kurv Køb mere
Produkt fjernet
🍪