(10-15 pers.)
Kransekagen:
• 750 g Marcipan • 225 g sigtet flormelis • 60 g pasteuriserede æggehvider • 6 tsk. Fine Liquorice Powder
Ælt marcipan, Fine Liquorice Powder og flormelis godt sammen (brug evt. en elpisker med dejkrog). Kom lidt efter lidt æggehviderne i. Kom massen i køleskabet til den er fast og nem at rulle. Forvarm ovnen til 190°C. Rul stænger af marcipanmassen. Hver stang skal laves 2 cm kortere end den forrige (eksempelvis 8 cm, 6 cm, 4 cm osv.) Saml hver stang, så den danner en cirkel. Form stængerne lidt trekantede i toppen (hvis dejen klistrer, så dyp fingrene i koldt vand). Giv herefter de trekantede toppe et let tryk med en bradepande eller et stort skærebræt. Fortsæt indtil massen er opbrugt. Bag cirklerne i den forvarmede ovn på en bageplade med bagepapir (eller silikoneplade) i 15 min. Når der er gået 15 min. sættes en ekstra bageplade under bagepladen, der er i ovnen (dette for at undgå, at bundene bages for meget). Cirklerne bages yderligere 5-10 min. Når cirklerne er kølet af, skal de pyntes med glasur. Saml herefter cirklerne, så der dannes en kransekage.
Æggehvideglasur:
• 75 g sigtet flormelis • 30 g pasteuriseret æggehvide
Æggehvider og flormelis piskes godt sammen. Massen hældes i en sprøjtepose. Klip et meget lille hul i posen og dekorer kransekagen.
Pynt:
• Spiseligt guld (Magasin MAD & VIN) (skal være godkendt til fødevarebrug) • Raw Liquorice Powder
Pynt til sidste med Raw Liquorice Powder og guld.