Fri EU levering på køb over 400 kr.
Artikel

5 facts du sikkert ikke vidste om lakrids

LAKRIDS BY BÜLOW, 10.04.2024
5 facts du sikkert ikke vidste om lakrids

Lakrids er en populær spise, der nydes af folk over hele verden. Men vidste du, at der er mere i denne velsmagende konfekt, end man umiddelbart tror? Her er et par sjove fakta om lakrids, som du måske ikke vidste! 

1. Lakrids har en lang historie. 

Brugen af lakridsrod går helt tilbage til det gamle Egypten, hvor den blev brugt til medicinske formål. Det var også en populær spise i det antikke Grækenland og Rom. 

2. Lakrids er faktisk en plante. 

Den søde smag af lakrids kommer fra rødderne af planten Glycyrrhiza glabra, som betyder "den søde rod". Dette navn er ikke nogen underdrivelse, for i sin naturlige tilstand er lakridsroden 30-50 gange sødere end almindeligt sukker. Vi henter vores fine lakridsrødder fra Centralasien og Georgien.

3. Lakrids kan være både sød og salt. 

Mens den søde variant af lakrids er den mest almindelige i USA, er salt lakrids populær i Nord- og Østeuropa. Vores salte lakrids er lavet med salmiak; en unik ingrediens, der især bruges sammen med lakrids i de nordiske lande. Den har en syrlig og salt smag sammenlignet med almindeligt salt, som har en sød og salt smag.

4. Lakrids som konfekt kan fremstilles på tre måder:

langsomt kogt lakrids, støbt lakrids og ekstruderet lakrids. Hos LAKRIDS BY BÜLOW koger vi vores lakrids på to forskellige måder. Den ene er den ekstruderede lakrids, hvor lakrids koges under tryk og derefter skæres i små stykker - det er denne type lakrids, du finder i de fleste af vores chokoladeovertræksprodukter og vores rene lakridsvarianter 1-4. Den langsomt kogte lakrids koges i en åben gryde i 4 timer, hvorefter den håndlavet af en lakridskok, der tilføjer smagsstoffer som f.eks. granuleret salt - en meget mere intens og karamelagtig type lakrids, som du kan prøve som vores økologiske SLOW CRAFTED-kollektion.

5. Der er mange andre anvendelsesmuligheder for lakrids end blot at spise den. 

Ud over at blive brugt som smagsgiver til mad og drikkevarer er lakrids også blevet brugt i traditionel medicin og som et naturligt farvestof. Hvis du leder efter inspiration til at bruge lakrids i opskrifter, kan du gå på opdagelse i opskrifterne her på vores blog!

Vi håber, at du nød at lære om disse sjove fakta om lakrids! Næste gang du nyder vores gourmetlakrids, kan du imponere dine andre lakridseelskende venner med din nyfundne viden.

Du kan også lære mere om, hvordan vores lakrids fremstilles, ved at deltage i vores fabriksrundvisninger og lære af vores meget vidende guider.