Kogebogsforfatteren Maja Vase har fremtryllet fine, franske macarons i kulsorte klæder, inspireret af Black Snowball.
Ingredienser
150 g flormelis |
150 g mandelmel |
1 tsk spiseligt sort kulpulver |
110 g æggehvider |
150 g sukker |
50 g vand |
150 g mælkechokolade af god kvalitet |
75 ml piskefløde |
75 ml salt lakridssirup |
1/3 tsk spiseligt sort kulpulver |
sort peber |
Instruktioner
Fløjlsblød og dejlig salt lakridsganache bliver her omfavnet af to sprøde, mandelsøde bunde. Resultatet er en lille smagseksplosion fra de ingredienser, der kendetegner Black Snowball: lakrids, salt og sort peber.
Antal: (30-40 macarons)
Bunde:
Vend lidt af marengsen i mandelblandingen og derefter forsigtigt resten. Kom dejen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt små cirkler (3 cm i diameter) ud på en bageplade med bagepapir. Bag bundene i ca. 10 minutter ved 150 grader varmluft, og lad dem køle af.
Lakridsganache:
Kom lakridsganachen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt ganachen ud på halvdelen af bundene. Kværn en smule peber udover. Saml kagerne med de resterende bunde. Opbevar de færdige macarons i køleskabet indtil servering.
Tip:
Saml gerne kagerne et par dage før servering, så bunde og fyld 'smelter' sammen og får den rette, seje, bløde konsistens. Kan du ikke få fingre i sort kulpulver, kan du bruge spiselig pulverfarve i stedet.