Fri EU levering på alle bestillinger!
Velkommen Du er blevet logget ind.
Opskrifter

Black Snowball Macarons

Maja Vase, 10.04.2024
Black Snowball Macarons

Kogebogsforfatteren Maja Vase har fremtryllet fine, franske macarons i kulsorte klæder, inspireret af Black Snowball.

Ingredienser

150 g flormelis
150 g mandelmel
1 tsk spiseligt sort kulpulver
110 g æggehvider
150 g sukker
50 g vand
150 g mælkechokolade af god kvalitet
75 ml piskefløde
75 ml salt lakridssirup
1/3 tsk spiseligt sort kulpulver
sort peber

Instruktioner

Fløjlsblød og dejlig salt lakridsganache bliver her omfavnet af to sprøde, mandelsøde bunde. Resultatet er en lille smagseksplosion fra de ingredienser, der kendetegner Black Snowball: lakrids, salt og sort peber.

Antal: (30-40 macarons)

Bunde:

  • 150 g flormelis • 150 g mandelmel • 1 tsk spiseligt sort kulpulver • 110 g æggehvider • 150 g sukker • 50 g vand
  • Sigt flormelis, mandelmel og kulpulver ned i en skål, og rør 55 g æggehvider i blandingen. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, og varm det til op til 118 grader. Pisk de resterende 55 g æggehvider stive i en skål, og hæld den 118 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under konstant piskning. Pisk videre, til marengsen er sej og blank og næsten afkølet.

    Vend lidt af marengsen i mandelblandingen og derefter forsigtigt resten. Kom dejen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt små cirkler (3 cm i diameter) ud på en bageplade med bagepapir. Bag bundene i ca. 10 minutter ved 150 grader varmluft, og lad dem køle af.

    Lakridsganache:

  • 150 g mælkechokolade af god kvalitet • 75 ml piskefløde • 75 ml salt lakridssirup • 1/3 tsk spiseligt sort kulpulver sort peber
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde, lakridssirup og kulpulver til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen, og stil den i køleskabet i et par timer, til den har sat sig.

    Kom lakridsganachen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt ganachen ud på halvdelen af bundene. Kværn en smule peber udover. Saml kagerne med de resterende bunde. Opbevar de færdige macarons i køleskabet indtil servering.

    Tip:

    Saml gerne kagerne et par dage før servering, så bunde og fyld 'smelter' sammen og får den rette, seje, bløde konsistens. Kan du ikke få fingre i sort kulpulver, kan du bruge spiselig pulverfarve i stedet.