CUPCAKES MED CHOKOLADE OG GULD-LAKRIDS

LAKRIDS BY BÜLOW
LAKRIDS BY BÜLOW

LAKRIDS BY BÜLOW

Ingredienser

  • 1 ½ dl usødet kakaopulver
  • 3 ½ dl hvedemel
  • 3 ½ dl sukker
  • 1 ½ tsk. natron
  • ¾ tsk bagepulver
  • ¾ tsk salt
  • 2 store æg
  • 2 spsk Raw Liquorice Powder eller Salty Liquorice Syrup
  • 1 ½ dl varm kaffe
  • 1 ½ dl kærnemælk
  • 3 spsk smagsneutral olie
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 200 g usaltet smør (stuetemperatur)
  • 4 dl flormelis - sigtet
  • 200 g hvid chokolade
  • smeltet og afkølet
  • 200 g Philadelphia
  • 2 spsk Raw Liquorice Powder
  • 1 tsk vaniljeekstrakt

Estimeret tid

    Instruktioner

    Opskriften er lavet af Manuela Kjeilen, der står bag bloggen passionforbaking.com

    Cupcakes:

    • 1 ½ dl usødet kakaopulver • 3 ½ dl hvedemel • 3 ½ dl sukker • 1 ½ tsk. natron • ¾ tsk bagepulver • ¾ tsk salt • 2 store æg • 2 spsk Raw Liquorice Powder eller Salty Liquorice Syrup • 1 ½ dl varm kaffe • 1 ½ dl kærnemælk • 3 spsk smagsneutral olie • 1 tsk vaniljeekstrakt

    Forvarm din ovn til 175 °C. Klargør papirforme til cupcakes i en muffinbradepande, og sæt til siden. Pisk kakaopulver, mel, sukker, natron, bagepulver, rålakridspulver/lakridssirup og salt sammen i en stor skål. Tilsæt æg, varm kaffe, kærnemælk, olie, vanilje og pisk blandingen glat i ca. 3 minutter. Skrap jævnligt siderne og bunden for at sikre, at alt er blandet godt sammen. Fordel dejen ligeligt imellem formene. Fyld hver form 2/3 op. Bag i cirka 20 minutter eller indtil overfladen springer tilbage ved berøring. Roter bradepanden hvis nødvendigt. Placer kagerne på en bagerist og lad dem køle helt af.

    Frosting med hvid chokolade og lakrids:

    • 200 g usaltet smør (stuetemperatur) • 4 dl flormelis, sigtet • 200 g hvid chokolade, smeltet og afkølet • 200 g Philadelphia • 2 spsk Raw Liquorice Powder • 1 tsk vaniljeekstrakt

    Pisk smør og flormelis lyst og luftigt med en elpisker på medium styrke. Skru styrken ned på lav, tilføj det smeltede, afkølede chokolade, og pisk til en homogen masse. Pisk nu Philadelphia, rålakridspulver og vaniljeekstrakt indtil det hele er luftigt og blandet godt sammen. Put frostingen på kagerne med en sprøjtepose og pynt til sidst med en Lakrids by Johan Bülow GOLD på toppen – som kronen på værket.