Ingredienser:
80 g havrekiks |
1 ½ tsk rålakridspulver |
1 nip salt |
40 g smør |
280 g hvid chokolade af god kvalitet |
350 ml piskefløde |
50 ml yuzusaft |
9 blade husblas |
50 ml limesaft |
250 g sukker |
100 g kefir |
50 ml vand |
150 g glukosesirup |
Spiseligt sort kulpulver |
Spiseligt guldstøv |
DARK LOVE |
Instruktioner:
Glæd dig til sød hvid chokoladeganache og dejlig syrlig yuzumousse på en knasende og salt lakridskiksebund. Øverst ligger en knaldsort og spejlblank glaze med fine guldtråde og DARK LOVE, der gemmer sig i mørket. Denne magiske opskrift er lavet af kogebogsforfatteren Maja Vase.
Antal: 8 personer
Lakridskiksebund:
Kom kiksene i en frysepose, og knus dem til krummer med en kagerulle. Kom kiksekrummer, lakridspulver og salt i en skål. Smelt smørret, og rør det i. Fordel kiksemassen i en kagering (14 cm i diameter) placeret på et skærebræt med bagepapir, og tryk den godt sammen med fingrene. Kom kiksebunden i fryseren, mens du laver ganachen.
Hvid chokoladeganache:
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Smag til med yuzusaft, og stavblend. Fordel ganachen oven på kiksebunden i kageringen, og sæt bunden tilbage i fryseren.
Yuzumousse:
Udblød husblassen i koldt vand. Bring yuzusaft, limesaft og sukker til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme sirup. Lad siruppen køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum i en stor skål. Vend først kefiren i den håndvarme sirup og derefter forsigtigt flødeskummet. Fordel moussen i en silikoneform (16 cm i diameter), og tryk forsigtigt den frosne kiksebund ned i (med bunden opad). Stil moussekagen i fryseren natten over.
Chokoladeglaze:
Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en plastikkande. Bring fløde, vand, sukker, glukosesirup, rålakridspulver og kulpulver til kogepunktet i en gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme masse. Hæld massen over chokoladen, og stavblend glazen. Dæk overfladen med film, og lad den køle ned til ca. 35 grader. Placer den frosne kage på et lille glas (med et fad under), og hæld den ca. 35 grader varme glaze ud over kagen. Lad kagen tø op på et fad i køleskabet i min. 3 timer.
Pynt:
Dekorer med guldstøv og DARK LOVE lige inden servering.
Tip:
Saften fra den japanske citrusfrugt, yuzu, kan købes i specialbutikker og i nogle kinesiske supermarkeder. Alternativt kan den erstattes med citron- eller limesaft.