Fri EU levering på køb over 400 kr.
Opskrifter

Dark Love Kage

Maja Vase, 10.04.2024
Dark Love Kage

Ingredienser:

80 g havrekiks
1 ½ tsk rålakridspulver
1 nip salt
40 g smør
280 g hvid chokolade af god kvalitet
350 ml piskefløde
50 ml yuzusaft
9 blade husblas
50 ml limesaft
250 g sukker
100 g kefir
50 ml vand
150 g glukosesirup
Spiseligt sort kulpulver
Spiseligt guldstøv
DARK LOVE

Instruktioner:

Glæd dig til sød hvid chokoladeganache og dejlig syrlig yuzumousse på en knasende og salt lakridskiksebund. Øverst ligger en knaldsort og spejlblank glaze med fine guldtråde og DARK LOVE, der gemmer sig i mørket. Denne magiske opskrift er lavet af kogebogsforfatteren Maja Vase.

Antal: 8 personer

Lakridskiksebund:

  • 80 g havrekiks • 1/2 tsk rålakridspulver • 1 nip salt • 40 g smør
  • Kom kiksene i en frysepose, og knus dem til krummer med en kagerulle. Kom kiksekrummer, lakridspulver og salt i en skål. Smelt smørret, og rør det i. Fordel kiksemassen i en kagering (14 cm i diameter) placeret på et skærebræt med bagepapir, og tryk den godt sammen med fingrene. Kom kiksebunden i fryseren, mens du laver ganachen.


    Hvid chokoladeganache:

  • 130 g hvid chokolade af god kvalitet • 50 ml piskefløde • 15 ml yuzusaft
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Smag til med yuzusaft, og stavblend. Fordel ganachen oven på kiksebunden i kageringen, og sæt bunden tilbage i fryseren.

    Yuzumousse:

  • 3 blade husblas • 35 ml yuzusaft • 50 ml limesaft • 100 g sukker • 200 ml piskefløde • 100 g kefir
  • Udblød husblassen i koldt vand. Bring yuzusaft, limesaft og sukker til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme sirup. Lad siruppen køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum i en stor skål. Vend først kefiren i den håndvarme sirup og derefter forsigtigt flødeskummet. Fordel moussen i en silikoneform (16 cm i diameter), og tryk forsigtigt den frosne kiksebund ned i (med bunden opad). Stil moussekagen i fryseren natten over.

    Chokoladeglaze:

  • 6 blade husblas • 150 g hvid chokolade • 100 ml piskefløde • 50 ml vand • 150 g sukker • 150 g glukosesirup • 1 tsk rålakridspulver • Spiseligt sort kulpulver
  • Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en plastikkande. Bring fløde, vand, sukker, glukosesirup, rålakridspulver og kulpulver til kogepunktet i en gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme masse. Hæld massen over chokoladen, og stavblend glazen. Dæk overfladen med film, og lad den køle ned til ca. 35 grader. Placer den frosne kage på et lille glas (med et fad under), og hæld den ca. 35 grader varme glaze ud over kagen. Lad kagen tø op på et fad i køleskabet i min. 3 timer.

    Pynt:

  • Spiseligt guldstøv • DARK LOVE
  • Dekorer med guldstøv og DARK LOVE lige inden servering.

    Tip:

    Saften fra den japanske citrusfrugt, yuzu, kan købes i specialbutikker og i nogle kinesiske supermarkeder. Alternativt kan den erstattes med citron- eller limesaft.