FRA LAKRIDSROD TIL RÅ LAKRIDSPULVER

LAKRIDS BY BÜLOW
LAKRIDS BY BÜLOW

LAKRIDS BY BÜLOW

Den vigtigste ingrediens, som vi bruger til at fremstille vores danske gourmetlakrids, er rå lakridspulver, uanset om det er til tilberedning af den rene lakrids, eller som et finishing touch til overtrækket på den chokoladeovertrækne lakrids. Mens du måske kender smagen af rå lakridspulver, er smagen af selve lakridsroden, som den rå lakrids udvindes af, noget helt andet.

Hvis du nogensinde har været på apoteket for at købe en lakridsrod, er du sikkert blevet overrasket. Måske er du endda blevet skuffet. For den normalt rige og kraftige smag af lakridskonfekt kan kun lige akkurat anes i den rå lakridsrod.

Lakridsrod er en gullig rod med nogenlunde samme konsistens som ingefær. Hvis man plukker den direkte fra jorden, skyller den og bider i den, er den meget saftig. Her har den en smag, der minder om friske ærter fra haven. Selve lakridssmagen er kun en antydning.

Processen til fremstilling af rå lakridspulver omfatter flere trin for at omdanne lakridsroden til det færdige produkt, som vi kender og elsker. Lakridssmagen kommer først rigtigt til udtryk, når lakridsrødderne skæres i små stykker og koges til ekstrakt. Rodstykkerne filtreres derefter ud, og ekstraktet inddampes for at fjerne vandet. Tilbage er en hård klump rå lakrids. Den kan derefter enten sælges som hel eller granuleres til et groft eller fint pulver.

Hvis du gerne vil prøve vores egen færdige lakrids, kan du finde den her! Vi har også flere chokoladeovertrukne lakridser her, hvis det er mere efter din smag!