HAVTORN CHEESECAKE MED LAKRIDS

Maja Vase
Maja Vase

Maja Vase

Ingredienser

  • 200 g havrekiks
  • 1 tsk rålakridspulver fra LAKRIDS BY BÜLOW
  • 1 nip salt
  • 100 g smør
  • 4 1/2 blade husblas
  • 120 ml havtornsaft (100 %)
  • 300 g flødeost naturel
  • 120 g flormelis
  • 300 ml piskefløde
  • 1 blad husblas
  • 40 ml havtornsaft (100 %)
  • 40 g sukker

Estimeret tid

    Instruktioner

    Knasende, lakridskrydret kiksebund, vidunderligt cremet havtornfyld og den smukkeste, spejlblanke og dejligt sure havtorngele på toppen. 

    Antal: 8 personer

    Lakridskiksebund:

    • 200 g havrekiks • 1 tsk rålakridspulver fra LAKRIDS BY BÜLOW • 1 nip salt • 100 g smør

    Kom kiksene i en frysepose, og knus dem til krummer med en kagerulle. Kom kiksekrummer, rålakridspulver og salt i en skål.

    Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i kiksekrummerne. Fordel massen i en kagering/springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og tryk den godt sammen med fingrene. Kom kiksebunden i fryseren, mens du laver fyldet.

    Havtornfyld:

    • 4 1/2 blade husblas • 120 ml havtornsaft (100 %) • 300 g flødeost naturel • 120 g flormelis • 300 ml piskefløde

    Udblød husblassen i koldt vand. Bring havtornsaft til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i havtornsaften. Lad saften køle af til håndvarm.  

    Pisk flødeost og flormelis let og luftigt i en skål, og vend den håndvarme havtornsaft i. Pisk fløden til let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt i. Fordel ostefyldet i kiksebunden (efterlad knap 1/2 cm til gelé), og stil kagen i fryseren i ca. 2 timer.

    Havtorngelé:

    • 1 blad husblas • 40 ml havtornsaft (100 %) • 40 g sukker

    Udblød husblassen i koldt vand. Bring havtornsaft og sukker til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i havtornsaften. Lad saften køle af til håndvarm.

    Skub forsigtigt kagen ud af kageringen, og hæld et tyndt lag havtorngelé ud på den. Stil kagen i køleskabet, til geléen har sat sig og kagen er tøet helt op. 

    Pynt:

    • LAKRIDS BY BÜLOW BÆRRIES SEA BUCKTHORN • hvidt chokoladestrå • rålakridspulver • stedmoderblomster

    Pynt kagen med LAKRIDS BY BÜLOW BÆRRIES (SEA BUCKTHORN), chokoladestrå, stedmoderblomster og rålakridspulver lige inden servering.

    TIP:

    Jeg bruger økologisk havtornsaft fra Høstet, Bornholm.