Fri EU levering på køb over 400 kr.
Opskrifter

Havtorn cheesecake med lakrids

Maja Vase, 10.04.2024
Havtorn cheesecake med lakrids

Knasende, lakridskrydret kiksebund, vidunderligt cremet havtornfyld og den smukkeste, spejlblanke og dejligt sure havtorngele på toppen.

Ingredienser

200 g havrekiks
1 tsk rålakridspulver fra LAKRIDS BY BÜLOW
1 nip salt
100 g smør
4 1/2 blade husblas
120 ml havtornsaft (100 %)
300 g flødeost naturel
120 g flormelis
300 ml piskefløde
1 blad husblas
40 ml havtornsaft (100 %)
40 g sukker

Instruktioner


Antal: 8 personer

Lakridskiksebund:

  • 200 g havrekiks • 1 tsk rålakridspulver fra LAKRIDS BY BÜLOW • 1 nip salt • 100 g smør
  • Kom kiksene i en frysepose, og knus dem til krummer med en kagerulle. Kom kiksekrummer, rålakridspulver og salt i en skål.


    Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i kiksekrummerne. Fordel massen i en kagering/springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og tryk den godt sammen med fingrene. Kom kiksebunden i fryseren, mens du laver fyldet.

    Havtornfyld:

  • 4 1/2 blade husblas • 120 ml havtornsaft (100 %) • 300 g flødeost naturel • 120 g flormelis • 300 ml piskefløde
  • Udblød husblassen i koldt vand. Bring havtornsaft til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i havtornsaften. Lad saften køle af til håndvarm.


    Pisk flødeost og flormelis let og luftigt i en skål, og vend den håndvarme havtornsaft i. Pisk fløden til let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt i. Fordel ostefyldet i kiksebunden (efterlad knap 1/2 cm til gelé), og stil kagen i fryseren i ca. 2 timer.

    Havtorngelé:

  • 1 blad husblas • 40 ml havtornsaft (100 %) • 40 g sukker
  • Udblød husblassen i koldt vand. Bring havtornsaft og sukker til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i havtornsaften. Lad saften køle af til håndvarm.

    Skub forsigtigt kagen ud af kageringen, og hæld et tyndt lag havtorngelé ud på den. Stil kagen i køleskabet, til geléen har sat sig og kagen er tøet helt op.

    Pynt:

  • LAKRIDS BY BÜLOW BÆRRIES SEA BUCKTHORN • hvidt chokoladestrå • rålakridspulver • stedmoderblomster
  • Pynt kagen med LAKRIDS BY BÜLOW BÆRRIES (SEA BUCKTHORN), chokoladestrå, stedmoderblomster og rålakridspulver lige inden servering.

    TIP:

    Jeg bruger økologisk havtornsaft fra Høstet, Bornholm.