Knasende, lakridskrydret kiksebund, vidunderligt cremet havtornfyld og den smukkeste, spejlblanke og dejligt sure havtorngele på toppen.
Ingredienser
200 g havrekiks |
1 tsk rålakridspulver fra LAKRIDS BY BÜLOW |
1 nip salt |
100 g smør |
4 1/2 blade husblas |
120 ml havtornsaft (100 %) |
300 g flødeost naturel |
120 g flormelis |
300 ml piskefløde |
1 blad husblas |
40 ml havtornsaft (100 %) |
40 g sukker |
Instruktioner
Antal: 8 personer
Lakridskiksebund:
Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i kiksekrummerne. Fordel massen i en kagering/springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og tryk den godt sammen med fingrene. Kom kiksebunden i fryseren, mens du laver fyldet.
Havtornfyld:
Pisk flødeost og flormelis let og luftigt i en skål, og vend den håndvarme havtornsaft i. Pisk fløden til let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt i. Fordel ostefyldet i kiksebunden (efterlad knap 1/2 cm til gelé), og stil kagen i fryseren i ca. 2 timer.
Havtorngelé:
Skub forsigtigt kagen ud af kageringen, og hæld et tyndt lag havtorngelé ud på den. Stil kagen i køleskabet, til geléen har sat sig og kagen er tøet helt op.
Pynt:
TIP:
Jeg bruger økologisk havtornsaft fra Høstet, Bornholm.