Fri EU levering på køb over 400 kr.
Opskrifter

Karameltærte med saltlakrids

Maja Vase, 10.04.2024
Karameltærte med saltlakrids

Ingredienser

125 g hvedemel
25 g mandelmel
50 g flormelis
75 g koldt smør
3 1/3 tsk rålakridspulver
1 knivspids salt
1/2 æg
370 g karamelchokolade
200 ml piskefløde
150 g sukker
20 g glukosesirup
1/2 tsk flagesalt
karamelperler
karamelflager

Instruktioner

Antal: 10 personer

Lakridsmørdej:

  • 125 g hvedemel • 25 g mandelmel • 50 g flormelis • 75 g koldt smør • 1 tsk rålakridspulver • 1 knivspids salt • 1/2 æg
  • Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør, lakridspulver og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd en tærtering (18-20 cm i diameter) med dejen, og prik bunden med en gaffel. Bag tærtebunden i ca. 15 minutter ved 175 grader, til den er fint gylden, og lad den køle helt af.

    Chokoladelag:

  • 50 g karamelchokolade
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Pensl tærtebunden med et tyndt lag chokolade, og stil den i køleskabet.

    Lakridskaramelganache:

  • 300 g karamelchokolade • 200 ml piskefløde • 150 g sukker • 20 g glukosesirup • 2 tsk rålakridspulver • 1/2 tsk flagesalt
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en gryde, og stil den til side. Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde, og tag straks gryden af varmen. Tilsæt den varme fløde lidt ad gangen, mens du rører energisk med et piskeris. Tilsæt glukosesirup. Hæld karamellen over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Stavblend ganachen, og smag til med rålakridspulver og salt. Fordel ganachen i tærtebunden, og stil tærten i køleskabet i 3-4 timer eller natten over.

    Pynt:

  • 20 g karamelchokolade • karamelperler • karamelflager • 1/3 tsk rålakridspulver
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Kom den smeltede chokolade i en frysepose med lillebitte hul i det ene hjørne, og drizzl chokoladen ud over tærten i et tilfældigt mønster. Dekorer med karamelperler, karamelflager og rålakridspulver.