KARAMELTÆRTE MED SALTLAKRIDS

Maja Vase
Maja Vase

Maja Vase

Ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • 25 g mandelmel
  • 50 g flormelis
  • 75 g koldt smør
  • 3 1/3 tsk rålakridspulver
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 æg
  • 370 g karamelchokolade
  • 200 ml piskefløde
  • 150 g sukker
  • 20 g glukosesirup
  • 1/2 tsk flagesalt
  • karamelperler
  • karamelflager

Estimeret tid

    Instruktioner

    Antal: 10 personer

    Lakridsmørdej:

    • 125 g hvedemel  • 25 g mandelmel  • 50 g flormelis  • 75 g koldt smør  • 1 tsk rålakridspulver • 1 knivspids salt  • 1/2 æg

    Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør, lakridspulver og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time.  Beklæd en tærtering (18-20 cm i diameter) med dejen, og prik bunden med en gaffel. Bag tærtebunden i ca. 15 minutter ved 175 grader, til den er fint gylden, og lad den køle helt af. 

    Chokoladelag:

    • 50 g karamelchokolade 

    Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Pensl tærtebunden med et tyndt lag chokolade, og stil den i køleskabet. 

    Lakridskaramelganache:

    • 300 g karamelchokolade  • 200 ml piskefløde  • 150 g sukker  • 20 g glukosesirup  • 2 tsk rålakridspulver • 1/2 tsk flagesalt

    Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en gryde, og stil den til side. Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde, og tag straks gryden af varmen. Tilsæt den varme fløde lidt ad gangen, mens du rører energisk med et piskeris.  Tilsæt glukosesirup. Hæld karamellen over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Stavblend ganachen, og smag til med rålakridspulver og salt. Fordel ganachen i tærtebunden, og stil tærten i køleskabet i 3-4 timer eller natten over.

    Pynt:

    • 20 g karamelchokolade  • karamelperler  • karamelflager  • 1/3 tsk rålakridspulver

    Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Kom den smeltede chokolade i en frysepose med lillebitte hul i det ene hjørne, og drizzl chokoladen ud over tærten i et tilfældigt mønster. Dekorer med karamelperler, karamelflager og rålakridspulver.