Fri EU levering på køb over 400 kr.
Opskrifter

Kirsebærkager med karamel og lakrids

Karoline Nedahl, 10.04.2024
Kirsebærkager med karamel og lakrids

Inspireret af Caramel Rouge



Ingredienser

2 blade husblas
150 g kirsebærsirup
125 g sukker
50 ml citronsaft
250 ml piskefløde
150 g skyr
150 g dulce chokolade
1 nip salt
100 g hvedemel
75 g Smør
1 tsk rå lakridspulver fra Lakrids By Johan Bülow
1 æg
Lilla basilikum
Lakridspulver fra Lakrids By Johan Bülow

Instruktioner

Antal: 8 personer

Kirsebærmousse:

  • 2 blade husblas • 150 g. kirsebærsirup • 50 g. sukker • 50 ml. citronsaft • 150 ml. piskefløde • 150 g. skyr
  • Udblød husblas i koldt vand. Varm sirup, sukker og citronsaft op til kogepunktet i en gryde. Tá gryden af varmen og rør husblassen ud i den varme sirup og sigt derefter siruppen. Pisk fløden til let skum og rør skyren ud i fløden. Tilsæt langsomt under omrøring den håndvarme sirup. Hæld moussen i små silikoneforme og stil på frys i min. 3 timer.

    Karamel ganache:

  • 150 g. dulce chokolade • 100 ml. piskefløde • 1 nip salt
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør med en dejskraber til massen samler sig. Tilsæt salt og fyld ganachen ned i silikoneformen oven på moussen.

    Lakridskiks:

  • 100 g. hvedemel • 75 g. sukker • 75 g. Smør • 1 tsk. rå lakridspulver fra Lakrids By Johan Bülow • 1 æg
  • Kom alle ingredienserne i en blender. Blend massen godt sammen og rul den ud på et stykke bagepapir. Stil på køl i 1 time. Udstik små cirkler (4-5 cm. I dia.) kom i ovnen ved 175 graden i cirka 10 min.

    Saml moussekagerne oven på lakridskiksen og stil på køl i min. 2 timer til moussen er tøet op. Pynt med lilla Basilikum og rå lakridspulver.