Fri EU levering på alle bestillinger!
Velkommen Du er blevet logget ind.
Opskrifter

Kirsebærkager med karamel og lakrids

Karoline Nedahl, 10.04.2024
Kirsebærkager med karamel og lakrids

Inspireret af Caramel Rouge



Ingredienser

2 blade husblas
150 g kirsebærsirup
125 g sukker
50 ml citronsaft
250 ml piskefløde
150 g skyr
150 g dulce chokolade
1 nip salt
100 g hvedemel
75 g Smør
1 tsk rå lakridspulver fra Lakrids By Johan Bülow
1 æg
Lilla basilikum
Lakridspulver fra Lakrids By Johan Bülow

Instruktioner

Antal: 8 personer

Kirsebærmousse:

  • 2 blade husblas • 150 g. kirsebærsirup • 50 g. sukker • 50 ml. citronsaft • 150 ml. piskefløde • 150 g. skyr
  • Udblød husblas i koldt vand. Varm sirup, sukker og citronsaft op til kogepunktet i en gryde. Tá gryden af varmen og rør husblassen ud i den varme sirup og sigt derefter siruppen. Pisk fløden til let skum og rør skyren ud i fløden. Tilsæt langsomt under omrøring den håndvarme sirup. Hæld moussen i små silikoneforme og stil på frys i min. 3 timer.

    Karamel ganache:

  • 150 g. dulce chokolade • 100 ml. piskefløde • 1 nip salt
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør med en dejskraber til massen samler sig. Tilsæt salt og fyld ganachen ned i silikoneformen oven på moussen.

    Lakridskiks:

  • 100 g. hvedemel • 75 g. sukker • 75 g. Smør • 1 tsk. rå lakridspulver fra Lakrids By Johan Bülow • 1 æg
  • Kom alle ingredienserne i en blender. Blend massen godt sammen og rul den ud på et stykke bagepapir. Stil på køl i 1 time. Udstik små cirkler (4-5 cm. I dia.) kom i ovnen ved 175 graden i cirka 10 min.

    Saml moussekagerne oven på lakridskiksen og stil på køl i min. 2 timer til moussen er tøet op. Pynt med lilla Basilikum og rå lakridspulver.


    God sammen med vores CLASSIC

    Køb CLASSIC her