KRANSEKAGE MED LAKRIDS OG GULD

LAKRIDS BY BÜLOW
LAKRIDS BY BÜLOW

LAKRIDS BY BÜLOW

Ingredienser

  • 750 g Marcipan
  • 300 g sigtet flormelis
  • 90 g pasteuriserede æggehvider
  • 6 tsk. Fine Liquorice Powder
  • Spiseligt guld (Magasin MAD & VIN) (skal være godkendt til fødevarebrug)
  • Raw Liquorice Powder

Estimeret tid

    Instruktioner

    (10-15 pers.)

    Kransekagen:

    • 750 g Marcipan • 225 g sigtet flormelis • 60 g pasteuriserede æggehvider • 6 tsk. Fine Liquorice Powder

    Ælt marcipan, Fine Liquorice Powder og flormelis godt sammen (brug evt. en elpisker med dejkrog).  Kom lidt efter lidt æggehviderne i.  Kom massen i køleskabet til den er fast og nem at rulle. Forvarm ovnen til 190°C. Rul stænger af marcipanmassen. Hver stang skal laves 2 cm kortere end den forrige (eksempelvis 8 cm, 6 cm, 4 cm osv.) Saml hver stang, så den danner en cirkel. Form stængerne lidt trekantede i toppen (hvis dejen klistrer, så dyp fingrene i koldt vand). Giv herefter de trekantede toppe et let tryk med en bradepande eller et stort skærebræt. Fortsæt indtil massen er opbrugt.  Bag cirklerne i den forvarmede ovn på en bageplade med bagepapir (eller silikoneplade) i 15 min. Når der er gået 15 min. sættes en ekstra bageplade under bagepladen, der er i ovnen (dette for at undgå, at bundene bages for meget). Cirklerne bages yderligere 5-10 min. Når cirklerne er kølet af, skal de pyntes med glasur. Saml herefter cirklerne, så der dannes en kransekage.

    Æggehvideglasur:

    • 75 g sigtet flormelis • 30 g pasteuriseret æggehvide

    Æggehvider og flormelis piskes godt sammen. Massen hældes i en sprøjtepose. Klip et meget lille hul i posen og dekorer kransekagen.

    Pynt:

    • Spiseligt guld (Magasin MAD & VIN) (skal være godkendt til fødevarebrug) • Raw Liquorice Powder

    Pynt til sidste med Raw Liquorice Powder og guld.