MARENGSREDER MED LAKRIDSCREME

LAKRIDS BY BÜLOW
LAKRIDS BY BÜLOW

LAKRIDS BY BÜLOW

Ingredienser

  • ½ god vaniljestang
  • 60 g lyst rørsukker
  • 1/2 granatæble
  • 2 blade husblas
  • 150 g god hvid chokolade
  • 5 dl piskefløde
  • 4 tsk fint lakridspulver
  • 6 æggehvider
  • 200 g. hvidt sukker
  • 200 g. flormelis
  • E - SALMIAK
  • fint lakridspulver

Estimeret tid

    Instruktioner

    Antal personer: 8

    Råsyltet granatæble:

    • 1/2 god vaniljestang • 60 g lyst rørsukker • 1/2 granatæble

    Lakridscreme

    • 2 blade husblas • 150 g god hvid chokolade • 5 dl piskefløde • 4 tsk Fint lakridspulver

    Marengsreder:

    • 6 æggehvider • 200 g. hvidt sukker • 200 g. flormelis

    Pynt:

    • E - SALMIAK • Fint lakridspulver

    Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab kornene ud. Pil forsigtigt kernere ud af granatæblet, og bland dem samme med sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang. Sæt det på køl mindst 5 timer til sukkeret er opløst.

    Udblød husblas i koldt vand i 15 min. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål. Varm fløden op sammen med lakrids-pulver til lige under kogepunktet, og hæld den over chokoladen ad to omgange mens det røres sammen til en jævn masse. Opløs den udblødte husblas i den varme fløde. Sæt cremen på køl i 5 timer til den er fast i det og helt køleskabskold.

    Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt sukkeret, og pisk det til en sej marengs. Tilsæt flormelissen til sidst, og pisk det godt igennem til en fast masse. Fyld massen i en sprøjtepose med stjernetylle, og afsæt små fuglereder på et stykke bagepapir.

    Bag rederne midt i en forvarmet ovn ved 100 ˚C i ca. 1 time og 30 min. til de er tørre. Pisk lakridscremen fast med en elpisker inden servering, og anret de små marengsreder med et drys lakridspulver, lidt lakridscreme, råsyltede granatæblekerner og en E - SALMIAK på toppen.