MØRK CHOKOLADEMOUSSEKAGE MED SALTLAKRIDS

Karoline Nedahl
Karoline Nedahl

Karoline Nedahl

Ingredienser

  • 600 g. mørk mælkechokolade
  • 75 ml. sødmælk
  • 250 ml. piskefløde
  • 30 g. saltet lakridssirup fra Lakrids By Johan Bülow
  • 25 g. finthakket hasselnødder
  • Mørke chokoladeperler
  • Dark & SeaSalt lakridskugler fra Lakrids By Johan Bülow
  • Rød skovsyre

Estimeret tid

    Instruktioner

    Inspireret af Dark & Sea Salt

    Antal: 8 personer

    Mørk mælkechokolademousse:

    • 200 g. mørk mælkechokolade • 75 ml. sødmælk • 150 ml. piskefløde

    Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Varm mælken op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør langsomt rundt i skålen til massen samler sig. Pisk fløden let og vend chokoladen langsomt sammen med fløden. Hæld moussen i en aflang silikone form og stil på frys i min. 3 timer.  

    Saltet lakridsganache med mørk mælkechokolade:

    • 150 g. mørk mælkechokolade • 100 ml. piskefløde • 30 g. saltet lakridssirup fra Lakrids By Johan Bülow

    Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Varm fløden og siruppen op til kogepunktet i en gryde og hæld den over chokoladen. Rør rundt i skålen indtil ganachen samler sig og bliver blank. Fyld ganachen ovenpå den frosne mousse og stil den tilbage på frys i min. 2 timer.

    Chokoladeovertræk:

    • 250 g. mørk mækechokolade • 25 g. finthakket hasselnødder

    Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Tilsæt de fint hakkede hasselnødder og hæld chokoladen ned i en aflang skål/beholder. Giv de frosne chokolademoussekager et hurtigt døb og stil på køl indtil moussen er tøet op.

    Pynt:

    • Mørke chokoladeperler • Dark & SeaSalt lakridskugler fra Lakrids By Johan Bülow • Rød skovsyre

    Pynt med chokoladeperler, lakridskugler og rød skovsyre.