RED LOVE KAGE

Maja Vase
Maja Vase

Maja Vase

Ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • 75 g mandelmel
  • 50 g flormelis
  • 75 g koldt smør
  • 1 ½ tsk rålakridspulver
  • 2 knivspids salt
  • 1 ½ æg
  • 50 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 100 g hvid chokolade af god kvalitet
  • 50 g solbærpuré
  • 10 g glukosesirup
  • 10 g citronsaft
  • RED LOVE
  • Rød skovsyre
  • Rålakridspulver

Estimeret tid

    Instruktioner

    Prøv nogle små, uimodståelige tærter med smørsprød lakridsmørdej, saftig lakridsfrangipane, smuk, mørkerød solbærganache og endelig vores RED LOVE som prikken over i'et.

    Antal: 6 små tærter

    Lakridsmørdej:

    • 125 g hvedemel  • 25 g mandelmel  • 50 g flormelis  • 75 g koldt smør  • 1 tsk rålakridspulver • 1 knivspids salt  • 1/2 æg 

    Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør, lakridspulver og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time.  Beklæd små, aflange tærteforme (14 x 3 1/2 cm) med dejen, og prik bundene med en gaffel. Stil tærtebundene i køleskabet, mens du laver frangipanen.

    Solbærlakridsfrangipane:

    • 50 g mandelmel • 50 g sukker • 50 g blødt smør • 1 æg • 1/2 tsk rålakridspulver • 1 nip salt 

    Kom mandelmel, sukker, smør, æg, lakridspulver og salt i en skål, og pisk det let og luftigt. Fyld tærtebundene halvt op med frangipanen, og stik 6-8 solbær ned i hver. Bag tærterne i ca. 20 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne, og lad dem køle helt af. 

    Solbærganache:

    • 100 g hvid chokolade af god kvalitet • 50 g solbærpuré  • 10 g glukosesirup • 10 g citronsaft

    Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring solbærpuré, glukosesirup og citronsaft til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig. Stavblend ganachen, og hæld et tyndt lag ud på hver tærte. Stil tærterne i køleskabet, til ganachen har sat sig.

    Pynt:

    • RED LOVE • Rød skovsyre • Rålakridspulver

    Pynt tærterne med RED LOVE, skovsyre og rålakridspulver lige inden servering.