RIBSTÆRTE MED LAKRIDS OG HVID CHOKOLADE

Maja Vase
Maja Vase

Maja Vase

Ingredienser

  • 1/2 bl husblas
  • 100 g god hvid chokolade
  • 45 g ribspuré (uden kerner og hinder)
  • 5 ml citronsaft
  • 100 ml piskefløde
  • 125 g hvedemel
  • 25 g mandelmel
  • 50 g flormelis
  • 75 g koldt smør
  • 1 tsk LAKRIDS BY BÜLOW rå-lakridspulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 ½ æg
  • 50 g mandelmel
  • 50 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 1/2 tsk rå-lakridspulver
  • 1 nip salt

Estimeret tid

    Instruktioner

    Smørsprød og saftig lakridstærte toppet med sød og vidunderligt cremet ribsmousse, syrlige ribs, spiselige blomster og BÆRRIES RED CURRANT.

    Antal: 6-8 personer

    Ribsmousse:

    • 1/2 bl husblas • 100 g god, hvid chokolade • 45 g ribspuré (uden kerner og hinder) • 5 ml citronsaft • 100 ml piskefløde

    Udblød husblassen i koldt vand. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring ribspuré og citronsaft til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme ribspuré. Hæld ribspuréen over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig. Pisk fløden til let skum. Vend først lidt af skummet i chokoladen og derefter forsigtigt resten. Fordel ribsmoussen i forskellige silikoneforme, og stil dem i fryseren natten over.

    Lakridsmørdej:

    • 125 g hvedemel • 25 g mandelmel • 50 g flormelis • 75 g koldt smør • 1 tsk LAKRIDS BY BÜLOW rå-lakridspulver • 1 knivspids salt • 1/2 æg

    Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør, rå-lakridspulver og salt i en foodprocessor, og kør det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd en tærtering (18 1/2 cm i diameter) med dejen, og bag tærtebunden i ca. 10 minutter ved 175 grader. Forbered frangipanen imens.

    Lakridsfrangipane:

    • 50 g mandelmel • 50 g sukker • 50 g blødt smør • 1/2 tsk rå-lakridspulver • 1 nip salt • 1 æg

    Kom mandelmel, sukker, smør, rå-lakridspulver og salt i en skål, og pisk det let og luftigt. Rør ægget i. Fordel frangipanen i den varme tærtebund, og bag tærten i yderligere ca. 15 minutter ved 175 grader, til den er dejligt gylden. Lad tærten køle helt af.

    Samling og pynt:

    • BÆRRIES RED CURRANT • friske ribs • spiselige blomster, f.eks. forglemmigejer, isbegonier

    Placer de frosne ribsmousser tilfældigt oven på tærten. Dæk resten af overfladen med BÆRRIES RED CURRANT, friske ribs og blomsterblade.

    Tip: 

    Tærten smager allerbedst nybagt, men ribsmoussen kan sagtens laves et par dage i forvejen.