Smørsprød og saftig lakridstærte toppet med sød og vidunderligt cremet ribsmousse, syrlige ribs, spiselige blomster og BÆRRIES RED CURRANT.
Ingredienser
1/2 bl husblas |
100 g god hvid chokolade |
45 g ribspuré (uden kerner og hinder) |
5 ml citronsaft |
100 ml piskefløde |
125 g hvedemel |
25 g mandelmel |
50 g flormelis |
75 g koldt smør |
1 tsk LAKRIDS BY BÜLOW rå-lakridspulver |
1 knivspids salt |
1 ½ æg |
50 g mandelmel (additional to the earlier mentioned 25 g) |
50 g sukker |
50 g blødt smør |
1/2 tsk rå-lakridspulver (additional to the earlier mentioned 1 tsp) |
1 nip salt (additional to the earlier mentioned 1 knivspids) |
Instruktioner
Antal: 6-8 personer
Ribsmousse:
Lakridsmørdej:
• 125 g hvedemel • 25 g mandelmel • 50 g flormelis • 75 g koldt smør • 1 tsk LAKRIDS BY BÜLOW rå-lakridspulver • 1 knivspids salt • 1/2 æg
Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør, rå-lakridspulver og salt i en foodprocessor, og kør det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd en tærtering (18 1/2 cm i diameter) med dejen, og bag tærtebunden i ca. 10 minutter ved 175 grader. Forbered frangipanen imens.
Lakridsfrangipane:
Samling og pynt:
Tip:
Tærten smager allerbedst nybagt, men ribsmoussen kan sagtens laves et par dage i forvejen.