RIBSTÆRTE MED LAKRIDS OG HVID CHOKOLADE

Smørsprød og saftig lakridstærte toppet med sød og vidunderligt cremet ribsmousse, syrlige ribs, spiselige blomster og BÆRRIES RED CURRANT.

Antal: 6-8 personer

Ribsmousse:
• 1/2 bl husblas
• 100 g god, hvid chokolade
• 45 g ribspuré (uden kerner og hinder)
• 5 ml citronsaft
• 100 ml piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring ribspuré og citronsaft til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme ribspuré. Hæld ribspuréen over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig.

Pisk fløden til let skum. Vend først lidt af skummet i chokoladen og derefter forsigtigt resten. Fordel ribsmoussen i forskellige silikoneforme, og stil dem i fryseren natten over.

Lakridsmørdej:
• 
125 g hvedemel
• 25 g mandelmel
• 50 g flormelis
• 75 g koldt smør
• 1 tsk LAKRIDS BY BÜLOW rå-lakridspulver
• 1 knivspids salt
• 1/2 æg

Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør, rå-lakridspulver og salt i en foodprocessor, og kør det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time.

Beklæd en tærtering (18 1/2 cm i diameter) med dejen, og bag tærtebunden i ca. 10 minutter ved 175 grader. Forbered frangipanen imens.

Lakridsfrangipane:
• 50 g mandelmel
• 50 g sukker
• 50 g blødt smør
• 1/2 tsk rå-lakridspulver
• 1 nip salt
• 1 æg

Kom mandelmel, sukker, smør, rå-lakridspulver og salt i en skål, og pisk det let og luftigt. Rør ægget i. Fordel frangipanen i den varme tærtebund, og bag tærten i yderligere ca. 15 minutter ved 175 grader, til den er dejligt gylden. Lad tærten køle helt af.

Samling og pynt:
• BÆRRIES RED CURRANT
• friske ribs
• spiselige blomster, f.eks. forglemmigejer, isbegonier

Placer de frosne ribsmousser tilfældigt oven på tærten. Dæk resten af overfladen med BÆRRIES RED CURRANT, friske ribs og blomsterblade.

Tip: Tærten smager allerbedst nybagt, men ribsmoussen kan sagtens laves et par dage i forvejen.

Tilføjer til kurv
{{currentItem.AddedQuantity}} produkt(er) tilføjet
{{currentItem.CartObject.ProductName}}
{{currentItem.CartObject.Description}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}}
Subtotal i kurv {{basket.FormattedProductsTotal}}
Gå til kurv Køb mere
Produkt fjernet