Fri EU levering på alle bestillinger!
Velkommen Du er blevet logget ind.
Opskrifter

Ribstærte med lakrids og hvid chokolade

Maja Vase, 10.04.2024
Ribstærte med lakrids og hvid chokolade

Smørsprød og saftig lakridstærte toppet med sød og vidunderligt cremet ribsmousse, syrlige ribs, spiselige blomster og BÆRRIES RED CURRANT.

Ingredienser

1/2 bl husblas
100 g god hvid chokolade
45 g ribspuré (uden kerner og hinder)
5 ml citronsaft
100 ml piskefløde
125 g hvedemel
25 g mandelmel
50 g flormelis
75 g koldt smør
1 tsk LAKRIDS BY BÜLOW rå-lakridspulver
1 knivspids salt
1 ½ æg
50 g mandelmel (additional to the earlier mentioned 25 g)
50 g sukker
50 g blødt smør
1/2 tsk rå-lakridspulver (additional to the earlier mentioned 1 tsp)
1 nip salt (additional to the earlier mentioned 1 knivspids)

Instruktioner

Antal: 6-8 personer

Ribsmousse:

  • 1/2 bl husblas • 100 g god, hvid chokolade • 45 g ribspuré (uden kerner og hinder) • 5 ml citronsaft • 100 ml piskefløde
  • Udblød husblassen i koldt vand. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring ribspuré og citronsaft til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme ribspuré. Hæld ribspuréen over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig. Pisk fløden til let skum. Vend først lidt af skummet i chokoladen og derefter forsigtigt resten. Fordel ribsmoussen i forskellige silikoneforme, og stil dem i fryseren natten over.


    Lakridsmørdej:

    125 g hvedemel • 25 g mandelmel • 50 g flormelis • 75 g koldt smør • 1 tsk LAKRIDS BY BÜLOW rå-lakridspulver • 1 knivspids salt • 1/2 æg

    Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør, rå-lakridspulver og salt i en foodprocessor, og kør det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd en tærtering (18 1/2 cm i diameter) med dejen, og bag tærtebunden i ca. 10 minutter ved 175 grader. Forbered frangipanen imens.


    Lakridsfrangipane:

  • 50 g mandelmel • 50 g sukker • 50 g blødt smør • 1/2 tsk rå-lakridspulver • 1 nip salt • 1 æg
  • Kom mandelmel, sukker, smør, rå-lakridspulver og salt i en skål, og pisk det let og luftigt. Rør ægget i. Fordel frangipanen i den varme tærtebund, og bag tærten i yderligere ca. 15 minutter ved 175 grader, til den er dejligt gylden. Lad tærten køle helt af.


    Samling og pynt:

  • BÆRRIES RED CURRANT • friske ribs • spiselige blomster, f.eks. forglemmigejer, isbegonier
  • Placer de frosne ribsmousser tilfældigt oven på tærten. Dæk resten af overfladen med BÆRRIES RED CURRANT, friske ribs og blomsterblade.


    Tip:

    Tærten smager allerbedst nybagt, men ribsmoussen kan sagtens laves et par dage i forvejen.