Smørsprød og saftig lakridstærte toppet med sød og vidunderligt cremet ribsmousse, syrlige ribs, spiselige blomster og BÆRRIES RED CURRANT.
Antal: 6-8 personer
Ribsmousse:
• 1/2 bl husblas • 100 g god, hvid chokolade • 45 g ribspuré (uden kerner og hinder) • 5 ml citronsaft • 100 ml piskefløde
Udblød husblassen i koldt vand. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring ribspuré og citronsaft til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme ribspuré. Hæld ribspuréen over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig. Pisk fløden til let skum. Vend først lidt af skummet i chokoladen og derefter forsigtigt resten. Fordel ribsmoussen i forskellige silikoneforme, og stil dem i fryseren natten over.
Lakridsmørdej:
• 125 g hvedemel • 25 g mandelmel • 50 g flormelis • 75 g koldt smør • 1 tsk LAKRIDS BY BÜLOW rå-lakridspulver • 1 knivspids salt • 1/2 æg
Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør, rå-lakridspulver og salt i en foodprocessor, og kør det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd en tærtering (18 1/2 cm i diameter) med dejen, og bag tærtebunden i ca. 10 minutter ved 175 grader. Forbered frangipanen imens.
Lakridsfrangipane:
• 50 g mandelmel • 50 g sukker • 50 g blødt smør • 1/2 tsk rå-lakridspulver • 1 nip salt • 1 æg
Kom mandelmel, sukker, smør, rå-lakridspulver og salt i en skål, og pisk det let og luftigt. Rør ægget i. Fordel frangipanen i den varme tærtebund, og bag tærten i yderligere ca. 15 minutter ved 175 grader, til den er dejligt gylden. Lad tærten køle helt af.
Samling og pynt:
• BÆRRIES RED CURRANT • friske ribs • spiselige blomster, f.eks. forglemmigejer, isbegonier
Placer de frosne ribsmousser tilfældigt oven på tærten. Dæk resten af overfladen med BÆRRIES RED CURRANT, friske ribs og blomsterblade.
Tip:
Tærten smager allerbedst nybagt, men ribsmoussen kan sagtens laves et par dage i forvejen.