Fri EU levering på køb over 400 kr.
Opskrifter

Mørk chokolademoussekage med saltlakrids

Karoline Nedahl, 10.04.2024
Mørk chokolademoussekage med saltlakrids

Ingredienser

600 g mørk mælkechokolade
75 ml sødmælk
250 ml piskefløde
30 g saltet lakridssirup fra Lakrids By Johan Bülow
25 g finthakket hasselnødder
Mørke chokoladeperler
Dark & SeaSalt lakridskugler fra Lakrids By Johan Bülow
Rød skovsyre

Instruktioner

Inspireret af Dark & Sea Salt

Antal: 8 personer

Mørk mælkechokolademousse:

  • 200 g. mørk mælkechokolade • 75 ml. sødmælk • 150 ml. piskefløde
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Varm mælken op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør langsomt rundt i skålen til massen samler sig. Pisk fløden let og vend chokoladen langsomt sammen med fløden. Hæld moussen i en aflang silikone form og stil på frys i min. 3 timer.

    Saltet lakridsganache med mørk mælkechokolade:

  • 150 g. mørk mælkechokolade • 100 ml. piskefløde • 30 g. saltet lakridssirup fra Lakrids By Johan Bülow
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Varm fløden og siruppen op til kogepunktet i en gryde og hæld den over chokoladen. Rør rundt i skålen indtil ganachen samler sig og bliver blank. Fyld ganachen ovenpå den frosne mousse og stil den tilbage på frys i min. 2 timer.

    Chokoladeovertræk:

  • 250 g. mørk mækechokolade • 25 g. finthakket hasselnødder
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Tilsæt de fint hakkede hasselnødder og hæld chokoladen ned i en aflang skål/beholder. Giv de frosne chokolademoussekager et hurtigt døb og stil på køl indtil moussen er tøet op.

    Pynt:

  • Mørke chokoladeperler • Dark & SeaSalt lakridskugler fra Lakrids By Johan Bülow • Rød skovsyre
  • Pynt med chokoladeperler, lakridskugler og rød skovsyre.