Fri EU levering på køb over 400 kr.
Velkommen Du er blevet logget ind.
Opskrifter

Mørk chokolademoussekage med salt lakrids | 6 trin til lækker kage

Karoline Nedahl, 10.04.2024
Mørk chokolademoussekage med salt lakrids | 6 trin til lækker kage

Ingredienser

600 g mørk mælkechokolade
75 ml sødmælk
250 ml piskefløde
30 g Syrup - Liquid Liquorice
25 g finthakket hasselnødder
Mørke chokoladeperler
F - Dark & Sea Salt lakridskugler fra Lakrids By Johan Bülow
Rød skovsyre

Instruktioner

Inspireret af Dark & Sea Salt

Antal: 8 personer

Mørk mælkechokolademousse:

  • 200 g. mørk mælkechokolade • 75 ml. sødmælk • 150 ml. piskefløde

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Varm mælken op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør langsomt rundt i skålen til massen samler sig. Pisk fløden let og vend chokoladen langsomt sammen med fløden. Hæld moussen i en aflang silikone form og stil på frys i min. 3 timer.

Saltet lakridsganache med mørk mælkechokolade:

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Varm fløden og siruppen op til kogepunktet i en gryde og hæld den over chokoladen. Rør rundt i skålen indtil ganachen samler sig og bliver blank. Fyld ganachen ovenpå den frosne mousse og stil den tilbage på frys i min. 2 timer.

Chokoladeovertræk:

  • 250 g. mørk mækechokolade • 25 g. finthakket hasselnødder

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Tilsæt de fint hakkede hasselnødder og hæld chokoladen ned i en aflang skål/beholder. Giv de frosne chokolademoussekager et hurtigt døb og stil på køl indtil moussen er tøet op.

Pynt:

Pynt med chokoladeperler, lakridskugler og rød skovsyre.