Ingredienser
600 g mørk mælkechokolade |
75 ml sødmælk |
250 ml piskefløde |
30 g Syrup - Liquid Liquorice |
25 g finthakket hasselnødder |
Mørke chokoladeperler |
F - Dark & Sea Salt lakridskugler fra Lakrids By Johan Bülow |
Rød skovsyre |
Instruktioner
Inspireret af Dark & Sea Salt
Antal: 8 personer
Mørk mælkechokolademousse:
- 200 g. mørk mælkechokolade • 75 ml. sødmælk • 150 ml. piskefløde
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Varm mælken op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør langsomt rundt i skålen til massen samler sig. Pisk fløden let og vend chokoladen langsomt sammen med fløden. Hæld moussen i en aflang silikone form og stil på frys i min. 3 timer.
Saltet lakridsganache med mørk mælkechokolade:
- 150 g. mørk mælkechokolade • 100 ml. piskefløde • 30 g. Syrup - Liquid Liquorice
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Varm fløden og siruppen op til kogepunktet i en gryde og hæld den over chokoladen. Rør rundt i skålen indtil ganachen samler sig og bliver blank. Fyld ganachen ovenpå den frosne mousse og stil den tilbage på frys i min. 2 timer.
Chokoladeovertræk:
- 250 g. mørk mækechokolade • 25 g. finthakket hasselnødder
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Tilsæt de fint hakkede hasselnødder og hæld chokoladen ned i en aflang skål/beholder. Giv de frosne chokolademoussekager et hurtigt døb og stil på køl indtil moussen er tøet op.
Pynt:
- Mørke chokoladeperler • F - Dark & Sea Salt lakridskugler fra Lakrids By Johan Bülow • Rød skovsyre
Pynt med chokoladeperler, lakridskugler og rød skovsyre.